Andy Warhol: En af kunsthistoriens dyreste pop art kunstnere


Andy Warhols portræt af Marilyn Monroe “Shot Sage Blue Marilyn” fra 1964, vurderes til at være 200 millioner dollars værd. Hvor stort et bud auktionshuset Christie’s ender med at få finder vi ud af i maj måned. Den nuværende auktionsrekord på Andy Warhols kunst er 105,4 millioner dollars, hvor Warhols 1963 “Silver Car Crash (Double Disaster)” blev solgt hos Sotheby’s i 2013. 


Warhol var med til at fremme kunststilen Pop Art, der fik inspiration fra reklameverdenen og startede i Storbritannien i 50’erne. En af Warhols tidligste værker var Campbell’s Soup Can serien, der blev først udstillet i 1962. Warhol fik også en del inspiration fra kendisser så som Marilyn Monroe, Muhammad Ali, Elvis Presley osv. I 1960’erne kunne du købe en Warhol til 5000 amerikanske dollars (42.000 USD i dag). Warhols værker har dermed kun kontinuerligt steget i værdi. 


Er 200 millioner USD for meget for dit budget?


Så kan vi tilbyde et stort udvalg af Andy Warhol litografier/serigrafier. De helt dyre Warhol værker er med signatur, og udgivet af Warhol i et mindre oplag. De Warhol værker du finder hos os er uden signatur og udgivet i et større oplag af fx Sunday B. Morning eller Carnegie Museum of Art. De er trykt med samme metode som Warhol: silketryk.