Designer: Børge Mogensen (1914-1972)

Stil og kendetegn: Simplistisk og funktionelt

Nuværende producent: Fredericia Furniture

Model: BM 2212/2213

Genre: Funktionalisme

Materiale: Massiv træ, messing, naturlæder og uldtekstiler.


Om designeren:

Børge Mogensen var en udlært snedker, blev uddannet møbeldesigner ved Kunsthåndværkerskolen i København og derefter tog han eksamen i arkitektur i 1941 fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Møbelskole, der var ledet af Kaare Klint


Børge Mogensen var en af de mest indflydelsesrige designere i efterkrigstiden, og var Fredericia Furnitures første husdesigner. Hans fokus var at skabe holdbare og funktionelle møbler, der kunne holde i flere generationer. Det lykkedes ham at kreere robuste møbler takket være brugen af materialer af høj kvalitet og strenge produktionskrav. 


Mogensen startede som chef for FDB i 1942, hvor målet var at skabe kvalitetsmøbler efter menneskets form og behov. 


I 1950 etablerede Mogensen sin egen tegnestue og i 1952 begyndte samarbejdet med indretningsarkitekt og forretningsmand, Andreas Graversen, der i 1955 overtog Fredericia Furniture A/S. Det var under deres samarbejde, at nogle af Børge Mogensens mest anerkendte møbler blev til. Om BM 2212/2213:

Motivationen bag sofaerne var at designe den ultimative sofa til sit eget hjem, som Børge Mogensen gjorde i 1962. Børge Mogensen var en høj mand, så BM 2213 sofaen skulle være stor nok til at han kunne lægge sig ned. Sofaerne er designet med en visuel klarhed uden unødvendige udsmykninger - en stil der prægede hele Børge Mogensens karriere.


Da 2212 har en nypris på over 80.000 DKK og 2213 har en nypris på over 100.000 DKK, kan det være fordelagtigt for pengepungen at købe dem brugt og nypolstret hos os. Vi kan tilbyde begge modeller med nypolstret læderbetræk af høj kvalitet og med respekt for de originale møbler. Vi kan desuden tilbyde nogle med det originale betræk.