Designer: Charles Ormond Eames Jr. (1907-1978) & Ray Kaiser Eames (1912-1988)


Stil og kendetegn: Minimalistisk, formspændt finér


Nuværende producent: Vitra

Model: EA-217 Soft Pad Kontorstol

Genre: Stilrene minimalisme

Materialer: Premium slidstærkt læder og polyester stof, forkromet aluminium, poleret aluminium eller sort stel og koldskumshynder.


Om designeren:

Charles Eames studerede arkitektur hos Cranbrook Academy of Art. Da han designede møbler for MoMa som et projekt, mødte han Ray, som også studerede hos Cranbrook. Charles og Ray Eames blev gift i 1941 og boede i Californien. De var drømmeparret inden for amerikansk design og er nogle af de største ikoner. Ud over talentfulde møbeldesignere, var de også succesrige fotografer, filmskabere og arkitekter. Eames huset i Los Angeles fra 1949 var parrets bolig og er nu et design vartegn, museum og mekka for designelskere. Deres mest ikoniske designklassiker var Lounge Chair, som er elsket af alle der er glade for moderne møbler. Deres internationale karriere spænder over 40 år, hvor parret fik produceret reolsystemer, spiseborde, stole, sofaer mm. Karrieren kom virkelig i gang efter Anden verdenskrigen. 

Deres praktisk og elegant stil er stadig populær i dag og deres designs produceres stadig efter den originale metode. The World Design Congress udnævnt parret til de mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede takket være deres usædvanlige evne til at være nyskabende ift. materialevalg og konceptløsninger. 


Om EA-217 Kontorstolen:

Kontorstolen er et eksklusivt design velegnede til både virksomheder og boliger. Komforten skyldes især vippemekanismen som kan indstilles efter brugerens vægt samt den bløde polstring med påsyede puder. Sædemekanismen har en justerbar hældning bagud og er låsbar i en fremadgående position. Der er kontinuerlig sædehøjdejustering med gasfjeder. EA-217 er modellen med en lav/mellem ryg, hvorimod EA-219 er modellen med en høj ryg. Kontorstolen er polstret med læder foran og stof bagpå i samme farve. Soft Pad gruppen stammer fra året 1969, som har en sammenlignelighed med Aluminium gruppen fra 1958. Forskellen er dog, at Soft Pad har en særlig blødhed og volumen, der former sig ergonomisk efter brugerens krop. Kontorstolen fås både med bløde og hårde hjul.