Arne Jacobsen er en af Danmarks største designere og er internationalt kendt. Nogle af hans største værker er, Ægget, Svanen, Syveren og Myren. Her får du en opsummering af hans eftermæle.


Arne Jacobsen ville som barn være maler, men blev uddannet som arkitekt og formgiver på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Han blev dernæst ansat i Stadsarkitektens kontor i København, og efter 2 år, valgte han at åbne sit eget firma. På grund af sit jødiske ophav, blev Jacobsen dog nødt til at flygte med hans kone til Sverige i 1943 i selskab med Poul Henningsen. Tiden i nabolandet blev dog ikke spildt, og han fik designet huse og duge. Efter krigen kunne Jacobsen vende hjem og herfra begyndte han på at designe møbler.

Selvom Jacobsens møbler var af højeste kvalitet, var priserne ikke for høje for de almene borgere, hvilket sat et langvarigt præg på danskerne bevidsthed. Arne Jacobsen var med til at indføre modernismen i dansk møbeldesign fra 1990’erne, hvilket skabte en større efterspørgsel på hans møbler. 

Myren blev oprindeligt designet til Novo Nordisk kantinen, men blev siden meget populær og solgt til private kunder. Myren havde et simpelt men skelsættende design. Produktionen var mindre tidskrævende og stolen havde hidtil uhørte former, der førte til stigningen af dens popularitet. Efterfølgeren, Syveren, er stadig elsket i dag, og der er blevet solgt over 16 millioner af den. Grand Prix stolen blev designet i 1957, og selvom der ikke var lige så stor efterspørgsel på den som de to andre, vandt Jacobsen den store pris på Triennalen i Milano samme år. 

Udover Arne Jacobsens stole, er han også kendt i dag for hans designs af bygninger såsom SAS Royal Hotel & Terminal (1960) og Nationalbanken(1971) i København. Det sidstnævnte blev hans sidste store projekt inden hans død. I forbindelse med SAS Hotellet blev Ægget, Svanen, Dråben og Gryden designet. Alle fire stole bliver stadig flittigt brugt i dag, men det tidsløse design af Ægget og Svanen er med til at vedligeholde deres langvarige popularitet mere end de to andre modeller. Nationalbanken fik også sin egen stol, nemlig den populære Lilje/Serie 8.

En anden meget populære model er Oxford-linjen, som blev designet samtidig med St. Catherine’s College, adskilt sig med sin mere hård og kantet udseende. Disse stole er især populære til kontorer og arbejdspladser.

Inden hans død nåede Arne Jacobsen også at designe forskellige køkkenvarer fx bestik til Georg Jensen. Han gik aldrig på kompromis med kvaliteten på sine funktionalistiske designs med sin intuitiv og perfektionistisk tilgang. Indtil den 15. august 2021, kan nogle af Arne Jacobsens klassiske designs ses på Trapholt museet i Kolding. Hos Trapholt kan man også besøge Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus, indrettet med hans designs.