Når du står overfor valget af læder til dit møbel, kan det være en udfordring at afgøre, hvilken type der bedst opfylder dine behov. Grundlæggende set er der primært to typer læder at overveje: Anilin læder og Classic læder, også kendt som semi-anilin læder. Men hvilken af disse lædertyper passer bedst til dig, og hvad er fordelene og ulemperne ved dem? Det er det, vi vil forsøge at afklare herunder.
Det er afgørende at tage hensyn til dine behov og ønsker i forhold til læderets udvikling. Hvis du har børn, vil du måske foretrække et læder, der kan modstå pletter og slid, samtidig med at det er nemt at vedligeholde. Alternativt, hvis du værdsætter, at læderet udvikler en smuk patina over tid, og du ikke har noget imod at give det den nødvendige pleje, kan anilin læder være mere i tråd med dine præferencer.


Hvad er classic læder?

Classic læder, også kendt som semi-anilin læder, er en sammensætning af pigmenteret og anilin læder, med en let overfladebehandling, hvilket gør at læderet er modstandsdygtigt og er nemt at vedligeholde og gøre rent.


Classic læder er blevet behandlet med en minimal mængde farvestof og en beskyttende finish, hvilket gør det ideelt til møbler, der udsættes for slid og pletter. Overfladebehandlingen bidrager til at beskytte læderet mod skader og pletter. Samtidig bevarer Classic læderets blødhed og behagelige følelse, da det bevarer nogle af de naturlige strukturer og detaljer fra skindet. Dette gør det populært for dig som gerne vil have en læder som har det rigtige læder touch, men samtidigt er nemt at vedligeholde, og som kan modstå at blive brugt i hverdagen.


Fordele ved Classic læder:


God holdbarhed: Classic læder har en overflade behandling som gør det modstandsdygtigt overfor slid og pletter, samtidigt gør overfladebehandlingen også at læderet ikke falmer i farven.
Let at Rengøre: Overfladebehandlingen giver en vis beskyttelse, hvilket giver dig mere tid til at fjerne spild, før det trænger ind i læderet, hvis man spilder på det kan man nemt tørre det over med en våd klud for at undgå pletter.


Ulemper ved classic læder:


minimal patina: Classic læder for kun en minimal patina med tiden, og kan være en smule mindre behaglig end anilin læder da læderet er mere lukket i overfladen ånder læderet ikke lige så godt som anilin læder.


Vedligeholdelse af classic læder:


Classic læder behøver kun en let vedligeholdelse, hvis man spilder på det kan man blot tørre læderet over med en våd klud for at rengøre det. Vi anbefaler at man behandler classic læder med Læder balsam 1-2 gange om året for at rense det og holde læderet blødt, men dette er ikke et krav.


Hvad er Anilin læder:


Anilin læder er en naturlig læder som fremstår uden overfladebehandling, hvilket betyder at læderet vil få en smuk patina med tiden da den vil påtage sig pletter og naturlige spor efter brug. Læderet er utroligt blødt og behageligt, og kommer med tegn fra naturen så som stræk mærker og insektbid, hvilket giver anilin læder et mere råt og naturligt udseende.


Fordele ved anilin læder:

Naturlig Fornemmelse: Tætteste på det naturlige udseende og følelse af råt læder. Smidigt og Behageligt: Ekstremt blødt og behageligt at sidde på.
Ingen Overfladebehandling: Ingen kunstig overfladebehandling, hvilket fremhæver læderets sande naturlige karakteristika, og læderet vil med tiden få en smuk patina.


Ulemper ved Anilin læder:

Sårbarhed: Mere modtageligt for pletter og spild, da der ikke er nogen beskyttende belægning. Da læderet ingen overfladebehandling har kan farven også falme med tiden.
Kræver behandling: Læderet kræver at man behandler det 2-3 gange årligt med læderfedt for at sikre sig at det ikke tørre ud, og at det beholder sin blødhed.
Synlig Aldring: Udvikler en rig patina over tid, især på områder der udsættes for meget brug.


Vedligeholdelse af anilin læder:


Læderet skal behandles med læderfedt ca 2-3 gange årligt for at beholde blødheden i læderet, samt for at sørge for at det ikke tørre ud og sprækker. Læder fedt giver også en let beskyttelse til overfladen af læderet.


Konklusion: Denne læder type skal du vælge


Hvis du ønsker en læder, der er let at vedligeholde og som er modstandsdygtigt over for pletter, vil Classic læder være det optimale valg. Hvis du derimod foretrækker læder, der udvikler sig med tiden og får en smuk patina, vil Anilinlæder være det bedste valg for dig.
For at illustrere udviklingen af ​​de to lædertyper vises et billede nedenfor af, hvordan Classic læder og Anilinlæder vil se ud efter cirka 10 års brug. Som man kan se, har Classic læderen bevaret sin farve og fremstår uden pletter og viser minimal patina. Anilinlæderet derimod har udviklet en tydelig patina med nogle pletter og ridser.