På den travle Marielundvej i Herlev, i en bygning, der huser kontorer og virksomheder, finder vi på første sal Copenhagen Classic, en virksomhed, der har gjort det til sit speciale at opkøbe brugte danske møbelklassikere og sælge dem videre til nye hjem over hele verden.

Historien om Copenhagen Classic starter for 18 år i Sønderborg, da Søren Stage, der tidligere har drevet en stor fotokæde, bliver partner i et auktionsfirma. Ud af dette vokser ideen om, at starte sit eget og skabe et nyt salgskoncept for brugte designmøbler. Det viser sig dog snart, at det, som de sælgende kunder efterspørger mest simpelthen er handler, der udover at være kompetente og fair, også er hurtige. Den griber Søren Stage, han rykker fra det sønderjyske til hovedstaden, og Copenhagen Classic er født. 

I 2016 træder Søren Stages søn, Anders Stage, ind i virksomheden. Den direkte kontakt til kunderne har de begge, og Anders Stage har særligt ansvaret for it, marketing og logistik, mens Søren Stage tager sig af indkøb, administration og de internationale indkøbsforbindelser. 

Og det er tydeligt, at far og søn har skabt en forretning med succes. Vi møder de to i showroomet, som netop nu er blevet udvidet til hele 1800 m2. 

”Ja, vi er vokset ud af vores tidligere showroom. En ny it – og marketingplan har fået vores kundegrundlag til at vokse betydeligt og vores varelager er simpelthen blevet større,” fortæller Søren Stage, ”men det vigtigste er, at de nye kvadratmeter giver os mulighed for at skabe et mere professionelt showroom, hvor vi i den faste åbningstid kan præsentere et udvalg af vores mest populære design. Når en kunde er interesseret i en specifik vare, så aftaler vi på forhånd besøget, så vi er sikre på, at den helt rigtige vare står klar i showroomet, når kunden træder ind ad døren.” 

(Åbningstid - Altid kun efter forudgående aftale)


I de senere år er interessen for vintage designmøbler, kunsthåndværk, belysning og kunst steget voldsomt. Også de helt unge er vilde med de danske klassikere, men hvad får f.eks. en teenager til at ønske sig et vintagemøbel i konfirmationsgave?   

”Møbelklassikerne fra årene 1930-1970 er populære af flere grunde. Tænk på,” siger Søren Stage med begejstring i stemmen ”nogle af disse ting er blevet brugt og nydt af mennesker i årtier, og tidens gang har kun dem smukkere. Og dertil kommer, at disse møbler tager deres værdi med sig, når de bæres ud af døren her, så de vil altid kunne sælges videre igen til en god pris, hvis man altså nænner at skille sig af med dem.”

Og Søren Stage tilføjer ”Jeg oplever, at den voksende klima - og miljøbevidsthed har fået mange til at ønske et opgør med køb-og-smid-væk-kulturen. Vi har efterhånden fået nok af det masseproducerede og anonyme og foretrækker kvalitet, der holder.” 

På trods af at Copenhagen Classic har indkøbere med base i hele Europa og stort netværk her i Danmark, kan det være vanskeligt at skaffe møbler nok. Derfor har Copenhagen Classic også en ”venteliste” hjemmesiden. Der kan eventuelle sælgere gå ind og se, hvad der efterspørges. 

”Det er der kommet mange glade købere og sælgere ud af. ” fortæller Søren Stage.


Copenhagen Classic er ikke det eneste sted, hvor man i dag kan sælge og købe klassisk dansk design, men virksomheden trives og er i dag én af de absolut største og førende på sit felt. 

”At vi er én af de største er jo ikke nødvendigvis ensbetydende med, at vi også er én af de bedste, men noget må vi jo gøre rigtigt,” siger Søren Stage med en vis portion jysk beskedenhed, ”vi bestræber os på, at holde et lavt omkostningsniveau og det gør, sammen med vores erfaring og vores world wide klientel, at vi altid kan give de bedste priser til både sælgere og købere. Men først og fremmest drives vi af en stor passion for det, vi laver. Arbejde og fritid må gerne smelte sammen og vi tæller ikke arbejdstimer. Det, der tæller for Copenhagen Classic er de mange tilfredse kunder!”