Designer: Poul M. Volther (1923-2001)


Stil og kendetegn: Minimalistisk


Nuværende producent: Erik Jørgensen (uddannet sadelmager og møbelpolstrer)


Model: EJ-5 fra 1964 med drejefod


Genre: Skandinavisk funktionalisme med fokus på det gode håndværk og inspiration fra Bauhaus stilen


Materiale: Matforkromet fjederstål og fastpolstret med enten stof eller læder 


Om designeren:

Volther blev uddannet møbelsnedker og efteruddannet hos Skolen for Kunsthåndværk i København. Volther var først ansat på Tarm Stole- og Møbelfabrik, hvor han erhvervede sit talent til at masseproducere møbler i snedkerkvalitet. Han blev ansat på FDB Møbler i 1949 takket være hans ven, Hans J. Wegner. Han overtog lederposten på FDB Møblers hovedkontor i 1950 og frem til 1955. Hans forgænger var den lige så ikonisk møbeldesigner, Børge Mogensen. Derefter fortsat han med at tegne møbler. Senere hen blev underviser på Kunstakademiet/Danmarks Designskole i København, hvor han fik sat sit præg på Danmarks fremtidige møbelarkitekter. I løbet af sin karriere designede Volther ikoniske dagligdags møbler og indrettede mange nye og moderne boliger. Volther stil var med fokus på den enkle forarbejdning af fine materialer. 


Om Corona Lænestolen:


Stolen blev først udstillet på møbelmessen i Bella centret i København, hvor det ikke tiltrak stor interesse. Denne holdning har dog siden ændret sig og man kan nu finde stolen både i danske og internationale hjemme og virksomheder samt diverse film (fx Carnal Knowledge fra 1971 med Jack Nicholson), tv-serier (fx Mad Men og Forbrydelsen) og musikvideoer. Med tre ellipseformede koldskum rygpuder og sæde er Corona stolen blevet til Volthers mest anerkendte møbeldesigns ud over Pindestolen J46 fra 1956. Navnet stammer fra en mexicansk måneformørkelse som Volther og Jørgensen så en TV-udsendelse i 1960, hvor de blev inspirerede af den flotte corona, der omkransede solen og månen. 

Den første version af designet bestod af et træstel og hed Corona Classic. Dernæst Corona versionen, som vi kender stolen som i dag, men derudover findes Corona Spectrum, som har et aluminiumsstel med forskellige farve muligheder. Corona lænestolens popularitet stammer nok fra designets futuristisk, anatomisk og minimalistisk stil, der gør stolen tidløs og holdbar. Stolen fås også med en tilhørende skammel med den samme populære stil af stål og enten stof eller læder samt et tilhørende hærdet 10 mm glas- eller massivt hvid laminat bord med stål stel.